Jongstejeugd
Terug

Jongstejeugd

 

Hockeyen bij AHC Velp

 

Algemene informatie over het hoe en wat

Hockeyen bij AHC Velp, hoe gaat dat eigenlijk? AHC Velp is een leuke hockeyvereniging waar door mensen van verschillende leeftijden op zowel prestatie- als recreatieniveau wordt gehockeyd. AHC Velp heeft ca 720 leden. Voor de jongste jeugd (6-10 jaar) staat het plezierig met elkaar bezig zijn centraal. Op een leuke manier worden de hockey vaardigheden aangeleerd.

 

De thuisbasis van AHC Velp is gelegen aan de Beekhuizenseweg 95 te Velp. Fraai gesitueerd met een gezellig clubhuis en een 3 tal kunstgrasvelden.

 

Teams

De kinderen worden op basis van leeftijd ingedeeld:

- De Smurfen 5-6 jaar: Op vrijdag middag trainen de smurfen van 16 tot 17 uur.

- De jongste jeugd :

-         Benjamins: 6 jarigen, (groep 3 basisonderwijs). Ook de Benjamins trainen op vrijdag middag van 16 tot 17 uur.

-         F-jeugd: 7-8 jarigen, (groep 4)

-         E-6 tallen: 8-9 jarigen, (groep 5)

-         E-8 tallen  9-10 jarigen, (groep 6)

-         Vanaf 10 jaar (groep 7) gaan kinderen in de D-11 tallen spelen en vallen dan onder de junioren.

 

Bij het indelen  van de teams wordt in het begin vooral naar sociale aspecten (vriendjes/vriendinnetjes, school etc.) gekeken maar naarmate de leeftijd vordert steeds meer op speelsterkte.

 

Hockey is een teamsport. Nieuwe leden kunnen om die reden niet op elk moment worden ingedeeld in een team. Instroom van nieuwe leden in een team kan aan het begin van het seizoen (aug/sept.) of na de winterstop.

 

Nieuwe leden van 7-10 jaar zonder hockeyervaring zullen in principe eerst een paar maanden moeten trainen voordat indeling in een team plaatsvindt.

 

Training

Vanaf het begin van het schooljaar tot half december en van februari tot eind juni vinden de trainingen en de wedstrijden plaats. De trainingen worden gegeven door ervaren hockeytrainers geassisteerd door enthousiaste jeugdleden. De trainingen vinden plaats op één van de kunstgrasvelden van AHC Velp.

  

De jongste jeugd traint een, later twee keer per week; de trainingen duren ca. 1 uur. Spelplezier en veiligheid vormen, naast het aanleren van technische en tactische vaardigheden, de belangrijkste uitgangspunten voor de training. Bij de training is het dragen van een gebitsbeschermer en scheenbeschermers verplicht!

 

Wedstrijden

Vanaf de F wordt er op zaterdagochtend competitie gespeeld. De teams worden aan het begin van het seizoen ingedeeld. Er wordt gespeeld tegen teams uit de regio (o.a. Oosterbeek, Dieren, Upward, Ede, Wageningen).

  

Voor de Benjamins worden er in de loop van het seizoen onderlinge wedstrijdjes georganiseerd.

  

De teams nemen ook nog deel aan een toernooi op het eigen veld of in de regio.

 

Alle teams worden begeleid door twee coaches (ouders).

 

Hockey uitrusting

Op kunstgras wordt gespeeld met speciale kunstgrasschoenen.

 

Tijdens trainingen en wedstrijden is het dragen van een gebitsbeschermer en scheenbeschermers verplicht!!

 

Wat wij van de ouders verwachten 

Zonder spelleiders, wedstrijdtafel, bardienst, rijders naar uitwedstrijden etc. geen wedstrijden.

Dankzij de inzet van vele leden en ouders kent AHC Velp een actief en gezellig verenigingsleven. Wij verwachten dan ook dat ouders meehelpen bij een aantal activiteiten op de club zoals bardienst, hulp achter de wedstrijdtafel, rijden bij uitwedstrijden en spelleiding bij de wedstrijden.

Jongste Jeugd Commissie (JJC)

Binnen de vereniging is een aparte commissie aangesteld voor het beleid en de organisatie rondom de Jongste Jeugd van AHC Velp (alle teams tot de elftallen). Op de website staan de commissieleden vermeld.

 

Lidmaatschap

Wanneer je nog niet helemaal zeker weet of hockey wel je favoriete sport is, is het mogelijk om 3 trainingen mee te doen, alvorens lid te worden.

 

Aanmelden is mogelijk via de website www.ahcvelp.nl

Ook voor vragen over de contributie kun je terecht op de website.

 

Mochten er nog vragen zijn, neem dan even contact op met één van de leden van de Jongste Jeugd Commissie. [email protected]

 

Wij hopen je binnenkort te zien op een kennismakingstraining of als nieuw lid bij AHC Velp!

 

De Jongste Jeugd Commissie

 

 

Afzeggen trainingen jongste jeugd

 

Indien uw kind verhinderd is voor een training kunt u afmelden middels het sturen van een Whats app bericht naar:

De technisch manager Eryt Straat (06-14903885)

  

 

Nieuwe leden

 

Nieuwe leden die tijdens het seizoen lid worden, trainen eerst enkele maanden mee voordat ze worden ingedeeld in een team.

 

Benjamins:

 

De Benjamins die de prille hockey-basisvaardigheden onder de knie hebben, gaan behalve het trainen ook een benjamincompetitie spelen.

 

Van benjamin naar 3-tallen (F):

 

De indeling van de F-teams wordt bepaald op basis van aantallen en indien mogelijk houden we rekening met de voorkeuren van de kinderen. De Jongste Jeugd Commissie (JJC) houdt rekening met deze voorkeur, maar kan niet aan alle wensen tegemoet komen. Er wordt niet op sterkte ingedeeld.

 

Van 3-tallen (F) naar 6-tallen (E):

 

Omdat we streven naar homogene teams, wordt bij de overgang van de 3- naar 6-tallen een eerste indeling gemaakt op speelniveau. Deze indeling is gebaseerd op de STICK Indelingscriteria (zie onderaan) die door de trainers het hele seizoen gebruikt worden en de quick scan die de coaches 2 keer per jaar invullen .

 

De kinderen spelen één jaar zestal. Hierop wordt een uitzondering gemaakt voor die kinderen die naar oordeel van de JJC en de trainers nog niet toe zijn aan 8-talspel. Deze kinderen gaan naar een 2e jaars E-team, mits de aantallen dit toelaten.

 

Van 6-tallen (E)  naar 8-tallen (8E):

 

Bij de overgang van de 6- naar 8-tallen wordt nog meer aandacht besteed aan de speelsterkte van het individuele kind. Deze indeling is tevens gebaseerd op de STICK Indelingscriteria (zie onderaan) die door de trainers het hele seizoen gebruikt worden en de quick scan die de coaches 2 keer per jaar invullen .

 

Kinderen spelen maximaal één jaar achttal voordat ze doorstromen naar de elftallen. Hierop wordt een uitzondering gemaakt voor die kinderen die naar het oordeel van de JJC  en trainers nog niet toe zijn aan het spelen in een elftal en dus op een heel veld gaan spelen.

 

Van 8-tallen naar 11-tallen:

 

De teamindeling van de 11-tallen wordt bepaald door het Technische Kader (waaronder de trainers) waarbij de JJC een adviserende rol heeft. Ook hier speelt de input van coaches een rol.

 

Het is onmogelijk om bij de teamindeling de wensen van iedereen te vervullen. De JJC is verantwoordelijk voor de teamindelingen en doet dit eerlijk en zo transparant mogelijk. Heeft u vragen en/of opmerkingen, dan kunt u daarvoor terecht bij de JJC via: [email protected].

 

STICK Indelingscriteria:

Snelheid: Bewegingssnelheid en handelingssnelheid

 

Techniek:  Goede basistechnieken; Lopen met de bal; Spelen van de bal (passing); Stoppen/aannemen van de bal; Scoren Verdedigen 

  

Inzicht: Spelinzicht: Timing, anticiperen, gevoel voor tijd en ruimte, omschakeling, positiespel, communicerend vermogen en visie.

 

Conditie:  Uithoudingsvermogen, Atletisch vermogen, motoriek, co√∂rdinatie, voetenwerk, wenden en keren, lenigheid, (snel)kracht.

  

Karakter: Coachbaarheid, Inzet, Opkomst (ambitie, motivatie, doorzettingsvermogen, lef, initiatief, leergierig, zelfvertrouwen/kritiek, winnaars mentaliteit, concentratievermogen, sociaal emotioneel, groepsgedrag en incasseringsvermogen