Historie
Terug

Historie

 

Arnhemsche Hockeyclub "Arnhem”

 

De club is opgericht in 1911 in Arnhem, vandaar de naam . Medio dertiger jaren van de vorige eeuw moest "Arnhem " verhuizen naar het Langewater (grens Arnhem en Velp), waarna in 1953 de club verhuisde naar de huidige locatie, sportpark Beekhuizen. De club telt medio 2017 ongeveer 720 leden, waarvan 170 senior- en trimleden en 550 jeugdleden. Voor onervaren (of recreatieve) hockeyers zijn er drie trimgroepen. Er zijn rond 100 vrijwilligers actief als coach, trainer of commissielid.  

 

AHC Arnhem (te Velp) is een echte familieclub, waar ouders en kinderen vaak jaren achtereen met  veel plezier spelen. Naast de wedstrijden in competitie-verband zijn er toernooien, feesten, en team evenementen.

 

De club biedt zowel Tophockey als Breedte hockey. Tophockey is bedoeld voor de jeugd die ambitie heeft om op hoog niveau te spelen en minimaal 2 keer per week wil trainen. Breedte hockey is voor de jeugd die wel graag wil hockeyen, maar dit vooral voor de gezelligheid wil doen en liefst met vrienden en vriendinnen een team vormt. Zij trainen minimaal 1 keer per week.

 

We hebben een prachtige accommodatie met een mooi karakteristiek clubhuis, een schitterend terras en drie kunstgrasvelden, waarvan een waterveld. Onze ambitie is om deze accommodatie op een duurzame en sociale wijze te beheren.